maandag 12 april 2010

Coolhunten week 8 (Instant Gratification)

1# Telefoon opladen.
Hoe vervelend is het als je aan het shoppen bent en je telefoon is leeg. Je had afgesproken dat je zou bellen als je klaar was maar ja dat lukt nu niet. Of toch wel? In Tokio hebben ze nu een automaat waar je je telefoon kunt opladen terwijl je lekker door kunt winkelen. Er zitten verschillende opladers in voor verschillende merken. Wanneer je dus een niet al te oude telefoon hebt zal er zeker een oplader voor jou telefoon aanwezig zijn. Je hangt je telefoon aan de oplader doet 80 dollar cent in de automaat en vergrendel je telefoon met een pincode in een kluisje. Na het shoppen ga je, je nu volle telefoon ophalen en je kunt er weer mee bellen. Hoe handig? Ik vind deze automaat erg aantrekkelijk omdat je niet altijd een oplader bij hebt en kunt gebruiken. Deze automaat is daar een goede oplossing voor en daarnaast is het erg goedkoop in gebruik. Ik vind het inspirerend om te zien dat je tegenwoordig overal wel een automaat voor hebt. Mensen willen NU hun telefoon op laden en dat kan. Hopelijk komt deze automaat in de toekomst ook in Nederland op verschillende plaatsen en misschien nog wel andere aantrekkelijke automaten.
Vindmethodiek : gezocht op vending machines en kwam terecht op photomann.com waar deze en vele andere leuke machines te vinden zijn.
bron : http://www.photomann.com/japan/machines/

2# Tas, regencape of kussen? 
Deze tas heeft drie functies in één. Je neemt hem mee als tas maar kunt hem ook gebruiken als muts wanneer het gaat regenen of als kussen als je even een dutje wilt doen. Hij is ontworpen door Laura Jaeger en geschikt voor iedereen die het al druk genoeg heeft. Je hoeft niet meer te denken heb ik m'n paraplu wel bij? want je hebt er altijd een bij. Zelfs lekker een dutje doen kan met deze tas heel fijn zijn. Hij is gemaakt van speciale soorten kunststof , gaat niet makkelijk stuk en kan tegen water en vuil. Inspirerend en aantrekkelijk omdat de tas er mooi uitziet maar daarnaast erg functioneel is en tegemoet komt in de wil van mensen die NU een paraplu of een kussen nodig hebben. Zo hebben ze altijd alles bij de hand zonder moeite te doen. 

 

Vindmethodiek : gezocht op trendhunter.com naar alles wat relevant is. 
bron : http://www.trendhunter.com/trends/hood-air

3# rijdend kantoor
Omdat men steeds meer 24uur per dag werkt en iedereen op andere tijden en dagen ontstaan er flexwerk plekken. Je hebt geen eigen kantoor en bureau meer maar moet maar gaan zitten waar er plek is. Het is natuurlijk zonde als je 3 dagen ergens anders werkt dat dan jou bureau en kantoor leeg staat. Ze proberen zo hele gebouwen te bezuinigen. Dit rijdend kantoor is een oplossing voor dit probleem. Je hebt je eigen kantoor maar het neemt bijna geen ruimte in beslag want je kunt dit kantoor overal mee naar toe nemen. 
Het is een box en wanneer je deze opent heb je je eigen bureau met alle ruimte die je nodig hebt. Je kunt er je eigen mappen en papieren in kwijt het enige wat je extra mee moet nemen is een stoel en je laptop. Je kunt dus zelf een rustig plekje op zoeken of bij je collega's aanschuiven met je eigen bureau. Je kunt hem zelfs mee het vliegtuig in nemen want met de wieltjes eronder is hij snel en gemakkelijk te vervoeren. 
Ik vind dit kantoor erg inspirerend en aantrekkelijk voor alle bedrijven met flex werkplekken, zo behoudt de werknemer zijn eigen plekje maar hoeven er geen kantoren leeg te staan. Je kunt werken waar en wanneer je wilt. In de toekomst zullen er zeker meer van
dit soort oplossingen komen. 
 
Vindmethodiek: ik heb gezocht op portable desk 
bron : product reviews 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten